5 Kelebihan Menggunakan Cip Poker Tanah Liat

Baru-baru ini, saya berbual dengan salah seorang kawan wanita terdekat saya. Dia teruja memberitahu saya bahawa dia telah belajar bermain poker, Texas Hold’em, dan dia sangat menikmati pengalaman itu. Pertemuan dia dengan poker adalah dari permainan rumah yang disediakan oleh rakan biasa kita. 

Perbualan kami bertukar daripada sekadar “hai” dan “hello”, kepada perbincangan yang sangat terperinci tentang poker dan semua elemen yang menyertainya. Dia juga memberitahu saya bahawa dia terhibur dengan pemain lelaki yang mengagumi cip poker yang mereka gunakan untuk permainan dan bagaimana beberapa pemain lelaki berdebat tentang bahan terbaik untuk cip poker. Saya dengan cepat memberitahu pelajar poker saya yang naif bahawa pemilihan cip poker untuk lelaki adalah sama penting dan sama sukarnya dengan wanita memilih gincu yang betul atau kasut yang sesuai untuk dipakai. 

Saya juga menambah bahawa kerana kerepek diperbuat daripada tiga jenis bahan yang berbeza (tanah liat, plastik, dan logam) adalah penting untuk mengetahui perbezaan antara ketiga-tiganya. Walau bagaimanapun, saya menyatakan keutamaan saya kepada cip tanah liat dan tanah liat-komposit dan membincangkan dengannya kelebihan berikut: 

  1. Tanah liat ialah bahan pertama yang digunakan dalam cip poker bersaiz standard yang digunakan oleh kasino pada masa lalu. Walau bagaimanapun, cip yang dibuat sepenuhnya daripada tanah liat dianggap sangat rapuh dan oleh itu, sangat terdedah kepada pecah apabila dikendalikan dengan buruk oleh pemain. (Mereka sering dibengkokkan, dibaling dan dihentak di atas meja oleh pemain yang marah yang kehilangan tangan.) Mempunyai satu set cip tanah liat atau tanah liat-komposit akan memberikan anda rasa cip poker yang tulen.
  2. Kerana teknologi moden, cip tanah liat tidak benar-benar dibuat sepenuhnya daripada tanah liat. Sebaliknya, plastik yang sangat tahan lama (mungkin yang paling tahan lama) yang dikenali sebagai “Acrylonitrile Butadiene Styrene” atau “ABS” dicampur dengan tanah liat untuk mengelakkan cip daripada pecah dan mudah musnah. ABS juga menghalang calar dan kemek pada cip. 
  3. Satu lagi kelebihan cip komposit tanah liat ialah beratnya lebih daripada plastik dan beberapa cip berasaskan logam. Telah diperhatikan bahawa lebih berat cip, lebih mudah untuk dikendalikan secara keseluruhan. Cip komposit tanah liat juga boleh disesuaikan dari segi berat dengan memasukkan sekeping logam kecil yang dibina ke dalam cip. 
  4. Sama ada anda peminat poker sebenar atau hanya pengumpul cip poker, cip tanah liat dan komposit tanah liat mempunyai rupa kualiti yang lebih tinggi daripada cip plastik. Warna dan reka bentuk yang dicetak atau dicat pada cip komposit tanah liat lebih cerah dan tidak mudah kusam. 
  5. Mungkin kelebihan terbesar memiliki cip poker komposit tanah liat ialah jika anda satu-satunya di antara rakan poker anda yang memilikinya, maka ia akan menyumbang kepada intimidasi keseluruhan yang anda bawa ke permainan poker bersama anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *