7 Petua untuk Menjadi Pemain Poker yang Lebih Baik

7 Petua untuk Menjadi Pemain Poker yang Lebih Baik

7 Petua untuk Menjadi Pemain Poker yang Lebih Baik . Sama ada anda percaya poker ialah permainan nasib atau kemahiran, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk menjadi pemain poker yang lebih baik. Artikel ini akan menyerlahkan 7 petua ringkas untuk membantu anda meningkatkan permainan Poker Malaysia anda dan membawa anda ke pihak yang menang dengan lebih kerap. 

Satu petua yang saya rasa berguna ialah membaca blog pemain poker terkemuka yang lain. Apa cara yang lebih baik untuk memahami apa yang difikirkan oleh pemain poker profesional daripada membaca pemikiran mereka sendiri. Saya dapati ini membantu apabila saya tidak mahu menghantar soalan di forum poker dan menjadi tercetus kerana permainan saya. 

Petua seterusnya ialah bercakap dengan rakan anda yang serius tentang permainan tentang tangan dan bagaimana anda fikir anda boleh bermain tangan secara berbeza. Anda boleh melakukan ini walaupun anda memenangi tangan, anda tidak perlu bercakap tentang tangan hanya apabila anda kehilangannya. Anda boleh bercakap tentang cara untuk memaksimumkan jumlah kemenangan anda dengan tangan anda yang kuat. 

Gunakan kalkulator poker sebelum dan selepas tangan untuk melihat berapa banyak ekuiti yang anda miliki dan berapa banyak nilai tangan anda. Ramai pakar melakukan ini dan ia ditunjukkan dalam keputusan mereka. Anda mungkin terlalu menghargai tangan dan tidak menyedarinya. Kalkulator Permainan Poker akan menunjukkan kepada anda kebenaran dalam warna hitam dan putih supaya anda boleh membetulkan kebocoran anda.

Tonton bagaimana pemain poker lain bermain. Terdapat banyak video poker percuma tersedia dalam talian yang anda boleh tonton dan menjadi pemain yang lebih baik. Manfaatkan semua latihan poker percuma ini dan anda akan melihat hasil yang lebih baik sebaik sahaja anda menggunakan perkara yang anda tonton.

Baca juga: Nasihat Pengurusan Bankroll Poker Berkualiti

Baca buku poker dan majalah poker. Baca buku tentang strategi dan minda anda. Baca cara pemain lain berfikir tentang permainan dan lihat jika anda boleh menerima pakai beberapa perubahan yang mereka cadangkan. 

Semak sejarah tangan anda. Daripada memulakan sit n go atau kejohanan lain, semak sejarah tangan anda dan lihat perkara yang anda lakukan dengan betul dan apa yang anda lakukan salah dan perkara yang boleh anda perbaiki. Anda mungkin mengalami kebocoran dalam permainan anda yang anda tidak sedar melainkan anda kembali dan mengkaji perkara yang telah anda lakukan pada tangan sebelumnya. 

Dan petua terakhir ialah mengamalkan pengurusan bankroll yang betul. Tanpa petua yang satu ini, semua petua lain boleh menjadi sia-sia. Jika anda bermain atas wang anda, anda akan mendapati diri anda tidak mempunyai wang. 

Simpan 7 petua ini dan anda akan mula melihat hasil yang lebih baik dan anda akan menjadi pemain poker yang lebih baik. Nasib baik di meja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *