Alat Untuk Poker Profesional

Alat Untuk Poker Profesional

Alat Untuk Poker Profesional. Bayangkan duduk di meja Poker Malaysia dengan 9 orang yang tidak dikenali dan secara automatik mengetahui segala-galanya tentang permainan mereka. Bayangkan mempunyai pengetahuan yang sama dengan duduk bersama setiap daripada mereka selama beratus-ratus jam dan mengkaji dengan teliti setiap pergerakan mereka. Inilah yang akan dibenarkan oleh seorang pelombong data. Apabila digunakan bersama dengan perisian paparan dan penjejakan pengetua anda boleh mempunyai ribuan tangan data dipaparkan terus pada skrin anda pada setiap pemain di meja anda. Bagaimanakah ia berfungsi? 

Pelombong data akan membuka dan menutup jadual semasa anda berada jauh dari komputer anda dan merekodkan setiap tindakan yang dibuat oleh setiap pemain di meja tersebut. Komputer anda boleh menonton 20+ meja pada satu masa semasa anda sedang tidur. Data ini kemudiannya diimport ke dalam pangkalan data dan statistik dipaparkan terus pada meja Permainan Poker anda dengan paparan kepala. Jadi mengapa penting untuk mempunyai beribu-ribu data bernilai pada setiap pemain?

Baca juga: Peraturan dan Struktur Permainan Omaha Poker

Anda boleh bermain 30 atau lebih tangan dengan seorang pemain dan fikir anda telah menambatnya. Mereka belum bermain tangan jadi mereka sangat ketat bukan? Jawapannya mungkin. 30 tangan adalah lebih baik daripada 0 tangan tetapi apa yang sebenarnya memberitahu anda. Mungkin pemain itu mempunyai kad yang sangat dingin dan tidak mempunyai apa-apa yang patut dimainkan. Sebenarnya saiz sampel terlalu kecil. Sekarang jika anda telah mengumpul data sepanjang minggu, anda mungkin mempunyai beberapa ratus atau beberapa ribu data bernilai. Data ini mungkin memberitahu anda bahawa pemain yang dipersoalkan tidak begitu ketat seperti yang anda miliki dan bukan calon yang baik untuk cuba dilanggar. Hakikatnya ialah semakin besar saiz sampel, semakin tepat tarikhnya. Dengan datamining anda pasti mempunyai

sampel yang baik pada hampir setiap pemain poker yang anda temui dalam talian. 

Datamining juga membantu jika anda menggunakan sebarang jenis pengimbas meja poker untuk pemilihan meja. Dengan banyak data tentang semua orang di meja anda lebih berkemungkinan untuk mencari dan bermain dalam permainan poker dalam talian yang paling menguntungkan yang ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *