Anda tidak semestinya perlu membayar cukai ke atas pendapatan anda

Jika anda dari UK, sebagai contoh, pendapatan daripada bermain poker adalah bebas cukai. (Bagi kebanyakan anda di luar UK, ini tidak berlaku, keuntungan anda dikenakan cukai sepenuhnya mengikut undang-undang. Pastikan anda dimaklumkan sepenuhnya tentang kewajipan cukai anda berkaitan perjudian profesional). 

  1. Anda boleh bekerja di mana-mana sahaja di dunia 

Mempunyai komputer riba: akan melancong! Bagus ciptaan benda internet ni kan? Secara peribadi, saya telah banyak mengembara sejak empat tahun lalu, bertuah saya dapat pergi ke Afrika Selatan, Australia, New Zealand, Amerika Syarikat dan Kanada untuk menamakan beberapa. Pada masa penulisan saya berada di Buenos Aires. Jika anda mempunyai keinginan untuk melihat dunia, bermain poker dalam talian benar-benar sesuai dengan gaya hidup seperti sarung tangan. Bonus tambahan di sini ialah anda akan memperoleh dalam dolar AS (GBP atau Euro juga) jika anda memilih untuk tinggal di mana-mana di mana mata wang ini lebih kuat daripada mata wang tempatan anda akan berasa lebih kaya! 

  1. Anda boleh menikmati apa yang anda lakukan 

Poker ialah permainan yang hebat, ia sentiasa menimbulkan situasi baharu, satu set cabaran baharu untuk diatasi dan peluang baharu untuk belajar. Pasti, akan ada masa apabila anda tidak akan menikmati bermain, anda lebih suka keluar bersosial dengan ‘9-5ers biasa’ tetapi saya boleh jujur mengatakan

bahawa selepas ini saya masih mempunyai semangat untuk permainan. Ia bukan cara yang buruk untuk bertemu orang juga. Anda boleh menjalin hubungan yang kukuh dengan rakan pemain dalam talian dari seluruh dunia. Anda mempunyai minat yang sama, anda pasti akan serasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *