Apa Yang Perlu Dilakukan Jika Anda Tidak Tahu Peraturan Poker

Apa Yang Perlu Dilakukan Jika Anda Tidak Tahu Peraturan Poker

Apa Yang Perlu Dilakukan Jika Anda Tidak Tahu Peraturan Poker. Peraturan Texas Holdem Poker mengenai tangan siram kadangkala boleh mengelirukan. Siapa yang menang jika dua orang mempunyai flush? Baca artikel ini untuk mengetahui sekarang. 

Memutuskan siapa yang menang dalam seri flush Perjudian Poker boleh mengelirukan. Walau bagaimanapun, ini adalah mitos yang perlu kita pecahkan. Ikatan atau pot terbelah kerana kumbahan mudah dielakkan dan kadangkala, malah terbalik sepenuhnya. 

Dalam satu kes, pemain A mempunyai 4d dan 4h manakala lawannya, pemain B membawa 7d dan 7s. Kad yang dikongsi ialah A – Td. Sekarang persoalannya ialah sama ada pot perlu dibelah atau kad ke-6, diperkenalkan. 

Peraturan Texas Holdem Poker – Flush Hands Tidak Diputuskan Oleh Kad Ke-6 

Pertama sekali, enam kad tidak dibenarkan dalam permainan. Sebaliknya, anda menganggap siram yang dibuat semasa pemain meneruskan permainan. Pemain A akan mempunyai Ad, Kd, Qd, Jd dan 4d. Pemain B akan memegang Ad, Kd,Qd dan 7d. Tujuh mengalahkan empat sut yang sama. Tetapi apabila 10h

datang bermakna kad komuniti adalah tangan terbaik dan kedua-dua pemain berkongsi pot. 

Satu kesilapan biasa yang dilakukan oleh pemain Pokertime semasa bermain Holdem ialah mengutamakan kad yang sesuai dalam permainan. Menahan dan mengejar kad yang sesuai apabila anda boleh bermain flushes boleh merugikan pemain. Ini mungkin bermakna kehilangan tangan. Mengetahui masa untuk bermain dan tidak bermain kad yang sesuai adalah sangat mudah. 

Peraturan Poker Texas Holdem – Strategi Flush 

Peraturan utama untuk strategi poker adalah berhenti bermain kad yang sesuai hanya kerana ia tersedia apabila anda bermain. Ini bermakna selepas anda menerima kad hole dan selepas flop ditangani, anda perlu mencuba pelbagai kemungkinan untuk mencipta tangan poker anda dan bukan hanya berpegang pada pilihan yang paling mudah dan paling jelas iaitu kad yang sesuai.

Baca juga: Poker Untuk Pemain Maju

Bermain tangan rendah seperti 2-3 sesuai atau 4-5 sesuai dengan mudah boleh menjadi mangsa oleh tangan yang lebih tinggi. Tindakan paling bijak adalah dengan menjauhi mereka. 

Masalah asas dengan bermain kad seperti ini ialah hi-lo bahawa anda akan memasangkan kad tinggi dengan lebih banyak kekerapan anda akan terkena flush anda. Pemain mendapati ini sukar untuk dielakkan apabila pasangan tinggi itu mencecah. 

Peraturan Poker Texas Holdem – Isu Kad Flush High

Katakan sebagai contoh, anda memegang Q-3 penyodok di kedudukan tengah. Terdapat 3 lagi pemain yang masih aktif termasuk bidai. Flop datang dengan pelangi Q-T-5. 

Tiada flush di sini tetapi anda telah mencapai pasangan yang tinggi. Malangnya, lawan anda semuanya boleh mempunyai kedudukan yang lebih tinggi daripada yang anda miliki. Jika anda bertaruh pada tangan ini dan ia dipanggil atau dinaikkan atau dinaikkan semula anda perlu melepaskannya kerana penyepak anda tidak begitu kuat. 

Dengan mengingati perkara ini, pemain veteran biasanya memainkan kad yang sesuai hingga 8-7, tetapi jangan turun melainkan ada sebab yang kukuh untuk berbuat demikian. Dalam kebanyakan permainan secara amnya, anda tidak seharusnya melakukan sejumlah besar cip untuk cabutan siram. Anda benar-benar perlu membaca jadual, pemain dan kad yang anda pegang dengan baik sebelum membuat keputusan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *