Apakah Jenis Pemain Poker Anda?

Apakah Jenis Pemain Poker Anda?

Apakah Jenis Pemain Poker Anda?. Terdapat beberapa jenis pemain Judi Poker di luar sana. Jika anda bermain cukup kerap, anda akan menghadapi kebanyakan daripada mereka. 

Pemain pasif yang longgar terlibat dalam hampir setiap tangan dengan kad lemah. Falsafah mereka ialah mana-mana kombinasi kad boleh menang dan harus dimainkan; itulah permainan longgar. Walau bagaimanapun, pemain pasif yang longgar hanya itu, pasif. Mereka memutuskan untuk bermain dengan mana-mana tangan tetapi mereka jarang bermain dengan sebarang pencerobohan. Mereka jarang menaikkan walaupun menelefon pada kebanyakan masa. Mereka bermain terlalu agresif dengan tangan yang lemah dan terlalu berhati-hati dengan tangan yang bagus. 

Pemain agresif yang longgar juga terlibat dalam banyak tangan, semuanya sebenarnya. Mereka adalah lawan kutub pemain pasif yang longgar kerana mereka menaikkan sekerap mungkin, dengan hampir tiada apa-apa untuk diteruskan. Mereka sering menipu dan walaupun mereka mungkin memukul anda dengan teruk dalam jangka pendek, pada akhirnya, anda akan gembira untuk mempunyai pemain ini di meja anda. 

Pemain yang ketat, sama ada mereka agresif atau pasif, mereka cenderung untuk terlibat dalam talian dengan kad yang kuat. Yang berkata, pemain pasif yang ketat mudah digertak dan, kerana mereka hanya bermain tangan yang baik, agak boleh diramal. Cara untuk menangani pemain ini agak mudah: berundur jika mereka bermain dengan sebarang pencerobohan.

Satu-satunya jenis pemain yang anda patut ada ialah agresif ketat. Ini ialah jenis pemain yang anda inginkan selepas anda mengalami nasib malang bermain mana-mana daripada tiga gaya yang lain. 

Pemain agresif yang ketat membuat keputusan yang tepat. Mereka cenderung untuk terlibat dengan hanya kad yang paling kuat, tetapi apabila mereka terlibat, mereka bermain secara agresif supaya mereka sukar untuk menipu. Mereka menaikkan, menaikkan semak, dan memaksa pemain lain. Mereka membina periuk yang baik. 

Jika anda bukan pemain agresif yang ketat, anda perlu menjadi pemain dan idealnya, anda akan menjadi satu-satunya pemain di meja yang anda memutuskan untuk bermain. 

Apabila ia datang untuk mengendalikan gaya permainan yang berbeza, longgar kepada ketat, agresif kepada pasif, pelbagai strategi boleh membantu anda. Antara strategi terbaik untuk pemain agresif yang longgar adalah menunggu masa. Mereka cenderung tersandung dengan permainan yang terlalu bersemangat; membida terlalu banyak dengan kad yang mempunyai sedikit nilai. Menggertak selalunya menimbulkan cadangan yang berisiko tetapi ia mungkin satu panggilan penghakiman jika kad anda kecil dan anda menjalankan tugas dengan baik dalam menguruskan wang lama. 

Pemain pasif yang ketat, sebaliknya, (elakkan pemain agresif yang ketat) boleh ditipu dengan mudah. Apabila mereka agresif, dan ia jarang berlaku, anda tahu mereka berkemungkinan mempunyai tangan yang kuat; berundur menjadi idea yang baik. Jika tidak, anda boleh terus letih dengan pemain-pemain ini yang secara semula jadi melepaskan banyak peluang untuk mendapatkan wang dengan tangan yang kuat.

Mungkin salah satu pengalaman yang paling dahsyat dan mengecewakan untuk pemain berpengalaman dalam talian ialah kehilangan besar kepada pemain baru dan buruk, pemain yang tidak tahu apa-apa tentang permainan. Malangnya, ramai pemain mahir telah kalah kepada pemula sejak letupan Poker Malaysia internet. Apabila Chris Moneymaker meninggalkan 2.5 juta pada tahun 2004, ratusan dan ribuan orang mula mengimpikan kejayaan serupa di meja.

Baca juga: Mengetahui Perbezaan Antara Poker Had Tetap dan Pot

Apa yang kelihatan menjengkelkan pemain berpengalaman adalah versi nasib pemula yang dinikmati oleh pemula poker ini. Apabila anda cenderung menentang pemula, kekuatan psikologi anda benar-benar diuji. Mereka tidak tahu apa-apa tentang permainan dan ia biasanya jelas. Mereka menang dengan kad gila dan anda tertanya-tanya mengapa anda membaca begitu banyak buku tentang poker selama bertahun-tahun jika anda boleh kehilangan begitu banyak tindakan yang tidak masuk akal itu. 

Perkara yang perlu diingat, walaupun: pengalaman dan kemahiran akhirnya berjaya. Percayalah. Mereka buat. Jangan biarkan kegusaran anda menyebabkan permainan anda hilang keseimbangan. Kekal fokus dan kekal tenang terhadap semua pemula yang gila. Jadilah pemurah. Jangan beri mereka apa-apa nasihat tentang cara mereka bermain (melainkan anda mahu pendahuluan menyengat anda pada masa hadapan). Biarkan kesilapan dibuat; biarkan semua pemula membayar untuk pengalaman mereka. Walaupun mereka mempunyai nasib baik, pemula akan membayar anda pada akhirnya. 

Tidak kira jenis pemain yang anda lawan, anda harus menumpukan pada bermain poker yang ketat dan agresif. Jangan berikan wang anda untuk membuat penipuan yang berani tetapi berjuanglah sampai mati apabila anda tahu kad anda bagus. Dalam jangka panjang, permainan agresif yang ketat adalah satu-satunya kaedah yang membawa hasil. Jangan lupa ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *