Bagaimana untuk Membina Bankroll Poker Dalam Talian

Soalan lazim di kalangan pemain poker baru ialah “bagaimana saya mula membina bankroll poker dan di mana saya mulakan?” 

Soalan ini mempunyai beberapa jawapan, dan banyak daripadanya bergantung pada seberapa baik anda dalam poker dalam talian dan berapa besar wang permulaan anda (jumlah wang yang anda boleh deposit dalam talian). 

Untuk sebahagian besar, pemain baru tidak akan mempunyai banyak wang untuk deposit dalam talian. Ini bukan masalah bagaimanapun! Jika anda tidak mempunyai apa-apa lagi, anda boleh mendaftar ke tapak poker secara percuma dan berlatih dalam permainan wang bermain dan kejohanan sehingga anda menjadi lebih baik dan mempelajari peraturan permainan. 

Dengan lebih keyakinan dan pengalaman permainan, anda boleh mula menyertai kejohanan freeroll di tapak poker. Freerolls ialah kejohanan berbilang meja dengan kumpulan hadiah wang sebenar yang tidak memerlukan sebarang bayaran untuk menyertainya. Kebanyakan freeroll mempunyai kira-kira 100 peserta dengan jumlah hadiah $50 hingga $500 (biasanya $1000). Tapak poker menjalankan freeroll berkali-kali setiap hari, dan beberapa tapak poker seperti Carbon malah mempunyai $1,000 freeroll eksklusif untuk pendeposit baru dan pendaftaran. Ini bermakna sebaik sahaja anda membuat deposit dalam talian, anda akan mendapat kemasukan percuma ke freeroll istimewa yang memberi anda peluang yang lebih baik untuk menjana wang kerana medan yang lebih kecil dan persaingan yang lebih lemah.

Daripada bermain freeroll selama beberapa minggu, anda akhirnya boleh membuat mana-mana antara $50 dan $500 bergantung pada berapa banyak permainan yang anda mainkan dan sejauh mana anda berjaya melakukannya. 

Untuk mula bermain permainan wang sebenar, saya fikir anda perlu bersabar dan membaca strategi poker yang mencukupi di tapak seperti ThePokerBank.com dan Mosesbet.com (untuk kejohanan) supaya anda boleh bermain dengan menguntungkan dan bukannya kehilangan wang dalam jangka panjang. 

Kebanyakan tapak poker menawarkan taruhan permainan tunai bermula dari serendah $.01/$0.02. Untuk bermain permainan ini, anda memerlukan jumlah wang kira-kira $40. Mari kita hadapi, ini tidak banyak untuk kebanyakan orang jadi anda sepatutnya boleh mula bermain permainan ini. Dengan berpegang kepada pengurusan bankroll yang ketat dan hanya duduk dengan maksimum 5% daripada jumlah bankroll anda pada satu-satu masa, anda boleh mula mencuba untuk membina bankroll. 

Petua lain apabila anda bermula ialah memanfaatkan bonus dan tawaran bilik poker khas. PokerSource.com memberi pemain wang tunai $100 tanpa deposit percuma di beberapa bilik poker hanya untuk mendaftar dan mengambil bahagian dalam kuiz 10 minit mereka. Ini memberi anda permulaan yang besar, namun malangnya terdapat kriteria yang ketat tentang berapa lama anda perlu menunggu sebelum mengeluarkan wang ini, dan anda akan dihadkan kepada permainan yang anda mainkan. Kebanyakan tapak poker juga memberikan bonus bernilai sehingga $11000 untuk pemain deposit baharu, jadi ini adalah cara terbaik untuk bermula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *