Bagaimana untuk Meningkatkan Permainan Poker Anda

Poker adalah permainan peluang. Anda perlu menjadi pengambil risiko untuk anda terlibat dalam permainan. Untuk anda menjadi pemenang yang mahir terdapat banyak strategi yang boleh anda lakukan untuk memperoleh pendapatan yang besar setiap kali anda mengambil risiko beberapa dolar. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membaca. Terdapat banyak buku di luar sana yang merangkumi bidang kekuatan tangan, strategi, serta petua mudah. Video strategi poker juga sangat membantu. 

Strategi poker kedua yang anda perlu pakai adalah tentang melipat lebih dan lebih daripada bermain setiap tangan. Elakkan godaan untuk membuat pertaruhan pada setiap kombinasi yang anda ada. Ini mungkin berlaku jika anda telah ketagih dengan aksi atau condong dalam permainan. Menurut penyelidikan, salah satu kesilapan utama yang paling kerap dilakukan oleh pemain adalah bermain terlalu banyak tangan yang akan menyebabkan kekurangan tumpuan. Ketagihan ini berbahaya. Alasannya ialah ia tidak bermakna jika anda bermain lebih banyak anda akan menang lebih banyak. Sebaliknya adalah benar. 

Elakkan daya tarikan yang datang dengan gertakan. Apabila anda mengambil gertakan sebagai satu cabaran dan anda sudah bersedia untuk menjawabnya, ini adalah petunjuk bahawa anda sedang menuju ke arah yang salah setakat kemenangan poker berkenaan. Anda mungkin telah menyedari bahawa kadangkala tiada apa-apa yang perlu digertak. Cuma ego anda menghalang prestasi anda. Sebelum anda melakukan sebarang penipuan, luangkan masa untuk memahami orang yang anda sedang bermain. Jika anda tidak melakukan ini, anda mungkin dengan mudah pulang ke rumah pada penghujung hari tanpa wang anda atau pun hanya periuk yang baik.

Elakkan bermain poker apabila anda mabuk, di bawah pengaruh sebarang dadah, lapar, marah, letih atau sangat sedih. Permainan poker sepatutnya dimainkan oleh seseorang yang tidak mempunyai emosi. Emosi mengganggu pemikiran rasional. Apabila anda mabuk, anda akan mempunyai kecenderungan untuk berfikir dengan sangat perlahan. Jangan terkejut untuk mengetahui bahawa anda jarang memenangi apa-apa apabila anda mabuk. Alasannya adalah kerana anda akhirnya membuat semua panggilan buruk dan kesilapan yang kerap. 

Belajar untuk memanfaatkan semua naluri anda. Sentiasa berhati-hati dan perhatikan kad dan orang di meja. Beberapa kemenangan awal boleh menyebabkan anda tidak seimbang, menjadikan anda menang terus strategi untuk seketika. Ini adalah tindakan yang tidak baik untuk dilakukan. Sebaik sahaja anda melakukan ini, anda sedang dalam perjalanan untuk menerima beberapa kerugian yang menyakitkan. Beri perhatian kepada sebarang kemungkinan tangan, walau bagaimanapun jauh ia kelihatan pada pandangan pertama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *