Bagaimana untuk Meningkatkan Strategi Poker Anda – Texas Hold ‘Em

Bagaimana untuk Meningkatkan Strategi Poker Anda - Texas Hold 'Em

Bermain Tangan Anda – Strategi Poker untuk Texas Hold’em : 

Bagaimana untuk Meningkatkan Strategi Poker Anda – Texas Hold ‘Em. Dengan mengandaikan bahawa anda tahu apa itu kad permulaan yang baik dan telah membuat keputusan untuk ‘melihat Flop’, maka sudah tiba masanya untuk memulakan perniagaan. Ini adalah bahagian paling penting dalam mana-mana strategi Permainan Poker pemain dan bergantung pada kad apa yang datang dalam Flop, anda perlu menilai tangan anda dan, jika ada, permainan yang akan anda buat. 

Kini, tiga kad mencecah papan sama ada menjadikan tangan anda lebih baik atau merindui anda sepenuhnya dan perkara yang sama berlaku untuk tangan lawan anda juga. Sudah tiba masanya untuk bermain apa yang anda ada atau keluar. Berikut adalah beberapa situasi yang paling biasa: 

Anda bermula dengan Sepasang: 

Biasanya tangan ini harus ditolak kuat untuk menghapuskan semua tangan yang lemah. Jika pasangan anda bertukar menjadi Full House atau dua pasangan tinggi maka anda boleh bermain dengan lebih perlahan, melainkan papan itu sesuai atau bersambung, dalam hal ini anda harus menolak tangan anda.

Baca juga: Poker – Mengapa Anda Akan Kalah di Meja Akhir

Anda mempunyai Cabutan Lurus atau Flush:

Ini adalah tangan yang sukar untuk dibuat dengan Pot Odds anda pada kira-kira 30% jadi anda harus bertaruh secara agresif dan cuba untuk menghapuskan pihak lawan. 

Anda mempunyai Pasangan Teratas: 

Jika anda agresif sebelum Flop maka anda harus mengekalkannya. Objektif anda adalah untuk mengeluarkan seberapa ramai pemain yang anda boleh sebelum mereka memperbaiki tangan mereka. 

Jika Anda Gagal Sepasang Kecil: 

Jika terdapat lebihan kad di papan dan pemain di hadapan anda telah menyemak, maka pertimbangkan untuk bertaruh. Ini akan memaksa seseorang yang lemah tangan keluar dan jika seseorang mempunyai tangan yang baik, mereka mungkin akan kembali kepada anda, memberitahu anda bahawa ‘pasangan bayi’ ini tidak berbaloi untuk dikejar. 

Anda mendapat Three of a Kind: 

Bergantung pada cara anda telah membuat Perjalanan sama ada dengan pasangan yang tersembunyi dengan baik dalam Hole atau dengan mempunyai satu Kad Hole yang sepadan dengan pasangan pada papan, akan menentukan strategi anda. Jika anda mempunyai bekas dan kad anda lebih tinggi, maka anda mempunyai tangan yang kuat. Jika anda mempunyai yang kedua, maka lawan anda mungkin mempunyai dua pasangan atau tangan lukisan yang baik.

Berhati-hati dengan Perjudian Poker ini, jika anda menolaknya lebih awal dan papan itu mempunyai kad yang tinggi, mereka mungkin terlipat memikirkan anda mempunyai pasangan yang tinggi atau lebih baik. Walau bagaimanapun, jika papan itu kelihatan seperti seri lurus atau siram, maka bersikap agresif dan tolak keluar orang yang cuba menarik tangan mereka. 

Anda mendapat ‘Raksasa’: 

Ini adalah hari tuah anda, jika anda mendapat Full House, Straight, atau Flush pada kegagalan. Ini adalah masa untuk bermain perlahan dan membiarkan orang lain membina pot. Lewat di tangan mengambil kawalan dan menolaknya kuat. Satu nota berhati-hati ialah jika kad lurus atau flush yang anda miliki terdiri daripada kad yang lebih rendah, anda boleh ditewaskan oleh kad yang lebih tinggi yang tersembunyi di dalam lubang, jadi dalam kes ini anda harus menolak lebih awal untuk mendapatkan yang mencari seri keluar. 

Perkara yang perlu dilakukan di The Turn: 

Jika anda fikir anda mendahului pada peringkat ini anda sepatutnya agresif, tetapi berhati-hati dengan pemain yang perlahan memainkan tangan raksasa mereka. Jika mereka kembali ke atas maka anda perlu memutuskan sama ada mereka menipu atau tidak. 

Perkara yang boleh dilakukan di The River: 

Jika anda berada pada ketika ini, anda sepatutnya mempunyai idea tentang apa yang boleh dimiliki oleh lawan anda berbanding tangan anda. Sekarang anda telah melabur banyak dalam periuk, dan kemungkinan periuk (apa yang anda

boleh menang berbanding pertaruhan) sepatutnya cukup baik. Pengecualian untuk ini adalah jika anda tidak membuat lukisan tangan anda atau jika pemain yang sangat ketat yang tidak mudah dibohongi sedang menolak. Jangan ditolak keluar dari pot dalam kebanyakan kes atau anda akan mendapat reputasi sebagai seseorang yang boleh dibuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.