Hadkan Strategi Poker Shorthand

Hadkan Strategi Poker Shorthand

Hadkan Strategi Poker Shorthand. Katakan anda berada di tengah-tengah permainan Permainan Poker, permainan adalah trengkas had. Terdapat beberapa situasi yang mungkin anda ingin lihat untuk membuat idea yang lebih baik tentang strategi dan tindakan yang perlu anda fikirkan. 

Apabila dalam preflop dan anda baru sedar anda telah diberikan sepasang poket Perjudian Poker , yang kecil maka anda mesti fikir jika pot anda adalah yang besar. Jika anda benar-benar berada dalam periuk berbilang hala, maka pasangan poket anda mungkin berfungsi, walaupun ia kurang satu daripada tujuh. Jika anda berada dalam kedudukan buta dan semua yang lain hanya dipanggil buta besar, maka anda hanya perlu menyemak untuk memasukkan flop murah. Tetapi, jika anda berada pada butang dan sebelum anda terdapat satu kenaikan dan lipatan, maka perkara terbaik untuk dilakukan ialah memaksa bidai dengan menaikkan semula. 

Sebaik sahaja anda mengalami kegagalan, anda hanya perlu melakukan perkara yang wajar lipat jika anda tidak memukul atau teruskan jika anda memukul.

Baca juga: Tiga Pertimbangan Strategi Poker Penting yang Anda Mesti Biasa

Apabila dalam permainan trengkas, jika anda ingin menipu pada kegagalan maka anda mungkin mempertimbangkan untuk menggertak apabila anda menentang satu atau dua pemain teratas. Pembohongan mudah di sini, anda tidak mempunyai apa-apa kerana kegagalan yang pelik dan perkaranya ialah apabila beberapa pemain terlibat, mereka mungkin tidak mempunyai apa-apa juga, jadi anda perlu meneruskannya, ia mungkin berkesan. Jika mereka menghubungi anda maka tentukan sama ada mahu meneruskan atau tidak. Analisis kemungkinan yang anda ada untuk seri dan pertimbangkan bahawa jika mereka juga menipu, apakah peluang anda untuk plot itu. Jadi, jika tangan

anda dibuat hanya daripada kad rendah, semak atau lipat lebih kerap kerana ia boleh mempunyai penyepak yang lebih baik. 

Terdapat beberapa perkara yang anda tidak boleh lakukan dalam permainan trengkas seperti pergi untuk cabutan apabila anda hanya mempunyai Ace dan ada yang lain yang masuk. Mereka mungkin mempunyai sepasang poket atau penyepak yang lebih baik dan anda akan kalah. 

Sentiasa cuba bermain dalam jumlah wang anda. Jenis permainan ini mengambil masa yang lama untuk benar-benar menang. Anda tidak mahu mengambil risiko kehilangan tangan dan kemudian tidak mempunyai wang lagi untuk menunggu pot yang menang. Jika hanya bermain kad anda dalam permainan trengkas anda membuat kesilapan yang sangat besar. Anda harus menganggap bahawa strategi mudah digunakan di sini dan orang lain akan mencubanya. Anda harus sentiasa memberi perhatian kepada orang lain dan cuba bermain tangan mereka juga ia adalah bahagian penting dalam strategi trengkas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *