Kebarangkalian Tangan Poker

Kebarangkalian Tangan Poker

Kebarangkalian Tangan Poker. Apabila ingin menjadi pemain Permainan Poker yang lebih lengkap, anda akan menyedari bahawa ia bukan sahaja mengenai kad yang anda miliki. Ia bergantung kepada perkara yang anda lakukan dengan kad anda. Sebagai contoh, jika anda duduk dengan sepasang Jack, anda mungkin berfikir bahawa anda mempunyai tangan yang baik. Dalam sesetengah kes, ini akan menjadi benar. Dalam kes lain, bagaimanapun, tangan ini tidak akan cukup baik untuk bersaing. Dengan mengetahui kebarangkalian tangan poker, anda akan dapat memetakan strategi poker yang lebih ketat dan meningkatkan peluang anda untuk memenangi lebih banyak tangan. 

Poker bukan hanya tentang nasib. Profesional Perjudian Poker teratas akan memberitahu anda bahawa setiap pemain di setiap peringkat mempunyai peluang yang sama untuk mendapatkan kad tertentu seperti orang seterusnya. Kuncinya ialah mengetahui kebarangkalian tangan poker dan apa yang perlu dilakukan seterusnya dengan kad tersebut.

Baca juga: Mencuri Pertaruhan Buta dalam Poker

Tiada siapa yang dijangka mempelajari keseluruhan jadual kebarangkalian poker, tetapi jadual ini boleh menjadi sangat berguna dalam meletakkan tangan tertentu ke dalam perspektif. Malah, seseorang itu perlu mempunyai pemahaman yang saksama tentang kebarangkalian matematik sebelum mempertimbangkan untuk menyelesaikan kemungkinan yang lebih kompleks daripada tangan poker. Mengetahui apa yang perlu dilakukan akan datang dengan banyak pengalaman. Semakin banyak poker yang anda mainkan dan semakin banyak poker yang anda tonton di TV, semakin baik anda dapat membaca larian permainan dan merasakan kebarangkalian untuk mendapatkan tangan poker yang anda inginkan- tidak kira versi apa pun. poker yang anda mainkan.

Dengan melihat kebarangkalian dalam bentuk yang paling mudah, anda sepatutnya boleh mendapatkan idea yang baik tentang bagaimana kebarangkalian poker berfungsi. Terdapat terlalu banyak kemungkinan statistik hipotesis untuk merangkumi semuanya, jadi kami akan memastikan ini semudah mungkin dengan kebarangkalian asas tangan poker. 

Mari kita lihat kebarangkalian satu kad poker untuk mengetahui apa yang terlibat. Jika anda mengambil dek standard 52 kad, anda boleh dengan mudah mengetahui bahawa anda mempunyai peluang 1 dalam 52 untuk mendapatkan kad itu. Kemungkinan ini nampaknya tidak terlalu buruk. Walau bagaimanapun, jika anda mengejar dua kad tertentu, di sinilah kemungkinan disusun terhadap anda. Anda mengambil kebarangkalian kad pertama (1 dalam 52) dan kebarangkalian kad seterusnya (1 dalam 51 kerana satu kad keluar sekarang) dan darabkannya. Ini memberi anda peluang 1 dalam 2652 untuk mendapatkan dua kad ini. 

Ini adalah cara yang paling mudah untuk melihat kebarangkalian poker dan hanya dengan melihat contoh di atas ia akan mengajar anda lebih banyak daripada hanya dua ketidakmungkinan matematik. Anda harus sentiasa bermain dengan kemungkinan yang memihak kepada anda kerana perlu mengejar kad yang anda tahu adalah satu pukulan panjang hanya akan membuat anda kecewa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *