Mengapa Kita Bermain Poker

Mengapa Kita Bermain Poker

Mengapa Kita Bermain Poker. Apabila kita bermain poker kita biasanya tidak memikirkan sebab yang membuatkan kita bermain. Kami hanya suka bermain. Sesetengah orang tahu untuk apa mereka bermain orang lain tidak tahu. Tetapi kedua-duanya mempunyai alasan mereka. Mengapa kita bermain poker? Cuba kita jawab. 

Jawapan pertama dan paling popular ialah “untuk mendapatkan lebih banyak wang”. Wang poker mudah sentiasa menarik ramai orang. Tetapi mereka tidak tahu bahawa untuk mendapatkan wang dalam poker adalah sukar. Anda perlu bertuah dan mempunyai banyak pengetahuan. Ia tidak mudah. Ramai orang yang datang ke poker untuk mendapatkan wang mudah kehilangan wang mereka kerana kejahilan mereka. Mereka berpendapat bahawa satu-satunya halangan adalah untuk mempelajari peraturan poker dan selepas anda mempelajari dan memahami peraturan anda boleh membuat $500 sehari. Ia adalah salah. Anda memerlukan banyak pengalaman dan latihan sebelum anda mula menjana wang. Banyak pemain baru yang mengatakan mereka bermain untuk mendapatkan wang sebenarnya bermain untuk mendapatkan adrenalin. 

Adrenalin atau emosi luar biasa adalah sebab sebenar ramai orang bermain poker. Kehidupan biasa kita kadang-kadang kelihatan membosankan. Dan ramai orang cuba mencari yang melampau. Poker membolehkan anda merasai keseronokan dan anda boleh merasakan bahawa darah anda mula mendidih. Emosi ini adalah luar biasa dan kadangkala menyenangkan.

Baca juga: Panduan Petua Poker untuk Bermain Tangan Permulaan

Pada permulaan kerjaya poker saya, saya fikir saya bermain poker untuk menjana wang. Tetapi selepas beberapa lama saya faham bahawa ia tidak benar. Sebenarnya saya bermain untuk mendapatkan lebih adrenalin. Kadang-kadang ada situasi di mana saya mempunyai perasaan yang kuat bahawa saya kalah. Ya, saya tahu bahawa saya perlu melipat kad. Ia adalah

jelas. Tetapi saya tidak melakukannya kerana emosi. Emosi tidak membenarkan saya membuat pilihan yang betul. Dan saya selalu kehilangan wang dalam situasi sedemikian. Sentiasa. Tetapi saya suka bermain permainan sedemikian. Saya suka merasakan adrenalin. Selepas saya faham bahawa saya membuat perubahan dalam strategi dan minda saya. Sudah jelas bahawa emosi tidak membenarkan saya bermain. 

Emosi adalah musuh utama anda dalam poker. Mereka tidak membenarkan anda berfikir dan membuat keputusan yang betul. Mereka membuat anda gila. Tetapi ramai pemain bermain untuk merasakan emosi sedemikian. Mereka suka adrenalin. Mereka suka menipu banyak dan merasakan bahawa mereka adalah pemain berisiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *