Mengatasi Pukulan Buruk dan Mula Mengaut Untung Daripadanya

Anda melihatnya sepanjang masa dalam talian. Rentak buruk atau rentak buruk yang mengerikan menghantar seseorang ke rel sebelum waktunya. Biasanya pemain itu berada di hadapan dengan baik, apabila cip ketika di tengah. Perkara seterusnya yang anda tahu, kotak sembang adalah lebih banyak kata-kata kotor daripada yang boleh anda temui di televisyen lewat malam. 

Kebanyakan pemain baru tidak dapat mengawal kemarahan mereka apabila ini berlaku kepada mereka. Dan kerana kekerapannya kelihatan lebih tinggi dalam poker dalam talian, kekecewaan sering menjadi suasana hari itu. Kemudian, sesiapa sahaja di meja boleh dikenakan penderaan lisan oleh pemain yang kecewa, yang tidak tahu apa-apa. Semakin teruk rentaknya, semakin besar kemungkinan berlaku pertukaran yang bersifat panas. 

Banyak aktiviti ini benar-benar bermuara kepada pengalaman. Semakin berpengalaman seorang pemain, semakin kecil kemungkinan dia akan keluar selepas rentak yang teruk. Ini sebahagiannya kerana pemahamannya tentang permainan, tetapi juga kerana pengurusan wangnya yang betul. Dalam erti kata lain, sesiapa sahaja akan lebih berkemungkinan terkejut jika mereka kehilangan pot apabila mereka bermain dengan 50% daripada wang tunai mereka berbanding dengan 2% daripada wang tunai mereka. Fikirkan tentang itu. Jika anda tahu bahawa anda tidak boleh mengelak rentak buruk secara realistik, dan ia benar-benar sebahagian daripada permainan yang anda ketahui dan fahami, maka pengurusan bankroll sebenarnya harus menghalang sebarang jenis rentak buruk daripada terlalu menyakiti emosi anda.

Memahami tulang belakang kewangan dan matematik dalam poker boleh memastikan dalam mana-mana kedalaman yang baru ditemui dalam menangani kerugian di meja. Anda tidak perlu lagi letih secara emosi untuk menghisap cara lawan anda, dan sebenarnya, anda mungkin mendapati diri anda melepasi titik pulangan kosmik dan dapat mengubah permainan mengerikan lawan anda menjadi wang tunai dalam akaun poker anda. 

Oleh itu, apabila anda menjadi mangsa rentak yang teruk, cuba lihat dengan cara anda membuat lawan anda melakukan apa yang anda mahu mereka lakukan. Mereka membuat kesilapan besar, anda berada jauh di hadapan, dan mereka memenangi periuk. Itu berkemungkinan besar permainan EV positif yang telah anda laksanakan dengan sempurna, dan walaupun anda tidak memenanginya kali ini, anda sebenarnya telah menang. 

Apabila anda sampai ke tahap di mana anda boleh mentertawakan rentak buruk terbesar yang menentang anda, anda berkemungkinan besar dalam perjalanan ke kebebasan poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *