Pengurusan Bankroll Poker

Pengurusan Bankroll Poker

Pengurusan Bankroll Poker . Kesilapan yang paling biasa dengan pemain Perjudian Poker dalam talian baru ialah pengurusan bankroll. Itu biasanya berkaitan dengan bermain dalam permainan atau kejohanan dengan terlalu banyak wang poker mereka berisiko pada mana-mana satu permainan. Ini mungkin mengejutkan anda pemain baharu, tetapi jika anda baru sahaja mendepositkan $100 dan itu adalah wang poker duniawi anda maka anda sepatutnya bermain tidak lebih daripada $2 kejohanan duduk dan pergi dan permainan cincin had .25/.50. Ramai di antara anda mungkin menyangka bahawa mendepositkan $100 akan bertahan lama, tetapi bermain mengikut garis panduan tersebut akan menjadi mahal untuk pemain yang masih mempelajari permainan. 

Pelanggar peraturan terbesar dalam hal pengurusan bankroll bermain di atas tahap kemahiran anda dan baki akaun Pokertime anda. Bermain di atas bankroll anda diterjemahkan ke dalam ini mereka yang berbuat demikian adalah ikan dalam permainan ini, kerana disebabkan varians matematik permainan ini yang kadangkala sukar, anda akan turun walaupun bermain mengikut kemampuan anda. Sekarang, apabila anda melakukan downswing bankroll anda akan terjejas teruk sehingga satu tahap di mana anda mungkin perlu menambah nilai jika anda bermain pada had yang terlalu tinggi. Perkara ini tidak sepatutnya berlaku jika anda serius untuk membina kemahiran dan wang anda.

Baca juga: Peraturan Untuk Menang Di Texas Holdem

Dalam erti kata lain, jika anda kalah dalam kejohanan atau mengalami sesi kalah, paling teruk, anda mungkin terpaksa turun satu tahap, tetapi dengan mematuhi beberapa peraturan bankroll yang ketat, anda tidak perlu memuat semula. Pemain profesional sering mengesyorkan peraturan am untuk tidak mempunyai lebih daripada 10% wang anda dalam mana-mana permainan atau sesi tertentu. Bagi pemain baharu, itu adalah terlalu tinggi, kerana varians ralat mereka jauh lebih rendah daripada anda. Anda harus mempertimbangkan 5%

maksimum semasa bermain lebih rendah mungkin lebih baik kerana hakikatnya, anda juga sedang membina kemahiran dan mendapat pengalaman berharga. Anda mahu dana anda pergi sejauh yang boleh sambil anda mempertajam set kemahiran anda dan belajar menyesuaikan diri dengan pelbagai jenis lawan yang anda akan temui dalam talian. 

Cara terbaik dan mutlak untuk belajar dan menang di poker dalam talian adalah dengan menggunakan wang atau pemain lain bukan? Maksud saya apa yang lebih baik daripada bukan sahaja menjadi lebih baik dan belajar dalam permainan, tetapi melakukannya dengan deposit orang lain? Dengan itu, berpegang pada deposit rendah antara $50 dan $100 dan cabar diri anda untuk memastikannya bertahan selama yang anda boleh. Saya tidak bercakap beberapa jam di sini, saya bercakap minggu. Bermain di peringkat mikro kerana di sana anda akan menemui persaingan yang paling lemah. Jika anda tidak dapat mengatasi had mikro dan $1 dan 2$ kejohanan duduk dan pergi maka anda mungkin mahu melakukan lebih banyak membaca dan belajar. Kalkulator poker boleh membantu, serta menyiarkan tangan kontroversial anda dalam forum untuk analisis. Anda tidak akan menemui kekurangan pemain lain yang bersedia membantu. 

Akhirnya anda akan mendapati bahawa $50 anda meningkat kepada $100, kemudian $150, kemudian $325 dan seterusnya. Semua diambil dari akaun lawan anda, bukan akaun anda. Pada masa itulah anda tahu anda boleh naik ke tahap yang lain, mulakan pelbagai jadual, dan masuk ke dalam analisis yang lebih mendalam dengan lawan permainan dan pembacaan anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *