Strategi Poker Kejohanan

Strategi Poker Kejohanan

Strategi Poker Kejohanan . Perkara boleh menjadi sangat rumit untuk anda di peringkat pertengahan kejohanan Permainan Poker duduk dan pergi. Saiz timbunan anda selalunya akan menentukan strategi anda dan jika anda mempunyai cita-cita untuk menang atau menyelesaikan masalah wang semasa bermain poker dalam talian. 

Jika anda mempunyai timbunan yang besar maka kehidupan menjadi lebih mudah untuk anda. Gunakannya untuk menakut-nakutkan lawan dengan timbunan kecil dan hantar mereka mengemas. Namun, jangan terlalu terbawa-bawa beberapa panggilan dan rentak yang melulu melihat timbunan besar anda menjadi timbunan kecil dan anda menghadapi masalah. Gunakan kepala anda pada setiap masa. 

Jika anda mencapai peringkat Perjudian Poker pertengahan dan mempunyai timbunan bersaiz sederhana, anda mungkin berfikir untuk menggandakan dengan tolakan menyeluruh apabila peluang yang sesuai muncul contohnya anda mempunyai kad hole yang kuat atau merasakan kelemahan utama pada lawan anda. Atau jika tidak berganda, anda boleh mencuri cip yang mencukupi untuk melihat anda melalui beberapa pusingan lagi yang pada masa itu lebih banyak lawan anda boleh tersingkir. Anda masih boleh memilih pertempuran anda dengan timbunan sederhana atau kecil di peringkat pertengahan kejohanan. Dan apabila anda melakukannya maka jadilah penceroboh untuk mendapatkan cip itu dan menolak lawan anda dari tangan mereka.

Baca juga: Petua tentang Holdem Poker – Maju Dengan 5 Petua

Tunggu peluang untuk datang kepada anda dan lakukannya. Anda tidak mampu menunggu ace poket untuk menyelamatkan anda kemungkinan besar ia tidak akan tiba. Jika anda bernasib baik untuk mendapatkan tangan permulaan premium maka bertaruhlah dengan sewajarnya. Jika tidak, anda mungkin

menunggu apabila anda berada dalam kedudukan lewat dengan hanya satu atau dua pemanggil (tiada pengangkat) di hadapan anda. Ini boleh menjadi tanda kelemahan yang boleh anda eksploitasi dengan kenaikan yang besar atau dorongan penuh. Jika ia berkesan, anda telah meningkatkan timbunan bersaiz sederhana anda kepada yang lebih besar yang boleh mendorong anda kepada penamat wang. 

Jika anda boleh bertahan dan sampai ke “gelembung” empat pemain tinggal, tiga teratas mendapat wang tunai, anda mungkin mendapati bahawa permainan semakin ketat apabila orang ramai secara automatik menunggu satu sama lain menjadi mangsa. Anda boleh menggunakan ini untuk kelebihan anda juga dengan menggunakan saiz sederhana anda atau mudah-mudahan dengan timbunan besar yang rendah untuk menolak mereka yang tergantung di tangan mereka dan membungkus cip mereka. Orang yang bermain dengan cara ini mudah dikesan. 

Hampir mana-mana dua kad akan berfungsi jika anda memilih masa dan mangsa anda dengan berhati-hati. Permainan pertengahan kejohanan yang berhati-hati boleh memberi anda hasil yang lumayan jika anda bijak tentang cara anda mendekatinya dan cara anda menggunakan timbunan anda untuk kesan maksimum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *